Tartă cu mere (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: O foaie de aluat fraged (congelat, se gaseste in comert), 1 kg de mere, 160 g zahar, 2 oua, 50 g stafide, 60 ml rom, 100 g zahar pudra, 100 g migdale macinate.
Mod de preparare: Se inmoaie stafidele in romul caldut si se lasa sa se umfle. Se curata merele, se taie felii si se pun la calit in unt (50 g), la foc mic, amestecandu-se din cand in cand. Cand sunt moi, se zdrobesc cu furculita, se adauga stafidele si romul si se amesteca bine. Se intinde aluatul intr-o forma de tarta si se toarna deasupra merele cu stafidele. Se topeste restul de unt si se bate bine cu ouale, zaharul pudra si migdalele macinate. Se intinde crema astfel obtinuta peste umplutura de mere si se baga tarta la cuptorul bine incins (210 grade C). Se coace 40 de minute. Cand e gata, se lasa sa se odihneasca putin inainte de a o rasturna.
Se serveste calduta.
|