Tartă cu mere şi gem de gutui
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: ridicată
Ingrediente: 1 kg mere, gem de gutui, 250 g faina, 1 ou, 150 g unt, 200 g zahar tos, 1/2 pliculet cu praf de copt, 2 linguri cu lapte, 2 pliculete cu zahar vanilinat, un varf de cutit cu sare, menta, scortisoara, miere.
Mod de preparare: Merele se spala, se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, se amesteca bine cu 100 g zahar tos, praful de scortisoara, menta tocata si se calesc pana cand se inmoaie. Se pun la scurs intr-o strecuratoare si se lasa sa se raceasca.
Se mixeaza 100 g unt cu zaharul tos ramas, zaharul vanilinat, oul, sarea, praful de copt si laptele dulce. Se toarna in mijlocul fainii si se amesteca pana cand rezulta un aluat potrivit de tare. Daca este nevoie, se mai adauga faina.
Se decupeaza forme rotunde cu o cana, se ung formele de tarta cu untul ramas si se asaza cercurile de aluat. Se preseaza pe peretii formelor, se pune in mijloc din compozitia de mere, se ung cu gem de gutui si se introduc formele in cuptor.
Tartele cu mere pot fi unse deasupra cu miere in loc de gem.
|