http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu peşte"

Tartă cu peşte şi dovlecei (II)
Reţetă semi-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 2 pachete aluat de foetaj, 1 kg peşte, 2 dovlecei, 2 legături ceapă verde, 3 căţei de usturoi, 3 ouă, 1 vîrf de cuţit pudră de nucşoară, ulei de măsline, sare, piper, mărar, unt pentru uns tava.

Mod de preparare: Peştele se curăţă de solzi, se eviscerează şi se taie fileuri. Se curăţă de piele, se fierbe în apă cu sare şi se pune într-o strecurătoare.
Cînd s-a răcit, se curăţă de oase şi se sfărîmă cu o furculiţă. Ceapa verde se curăţă, se spală şi se taie rondele. Usturoiul se curăţă de foi, se pisează şi se pune peste ceapă.
Dovleceii se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se scurg de suc şi se pun peste celelalte legume.
Se încinge puţin ulei într-o tigaie, se adaugă legumele şi se călesc cinci minute. Se adaugă sarea, piperul, pudra de nucşoară şi peştele sfărîmat. Se prăjeşte totul cîteva minute.
Foetajul se dezgheaţă la temperatura camerei şi se aşează o foaie într-o tavă unsă cu unt.
Se toarnă compoziţia de peşte amestecată cu două ouă şi mărar tocat. Se aşază deasupra a doua foaie, se unge cu ou bătut şi se coace la foc mediu 30-35 de minute.
Se serveşte fierbinte sau rece.