Tartă cu prune (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Aluatul: 220 g faina, 60 g zahar, 140 g unt moale + o bucatica (cat o nuca), 2 galbenusuri, sare.
Umplutura: 1,2 kg prune, 30 g migdale macinate, 30 g zahar tos, 30 g zahar cristalizat (mai mare).
Mod de preparare: Aluatul: Amestecati faina, zaharul, untul taiat bucatele si un varf de cutit de sare si framantati-le cu varfurile degetelor, pana ce obtineti un aluat fraged. Adaugati galbenusurile si 5 linguri de apa, continuati sa-l framantati repede, formati din aluat o sfera si tineti-l cel putin 30 de minute la frigider (invelit in folie de plastic). Incalziti cuptorul la 180 grade C si ungeti cu bucatica de unt o tava pentru tarta.
Scoateti samburii prunelor (fara sa le rupeti) si amestecati migdalele macinate cu zaharul tos. Intindeti aluatul pe planseta infainata, imbracati cu el forma unsa, intepati-l din loc in loc cu o furculita si presarati peste el amestecul de migdale cu zahar. Puneti deasupra prunele si coaceti tarta 40-50 de minute.
Pudrati-o cu zahar cristalizat si serviti-o calduta sau rece.
|