Tartă cu roşii
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 10 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 250 g făină, 350 g brânză de vaci, 80 g unt, sare, 150 g cremă de brânză cu verdeţuri (Almette, Philadelphia), 2 ouă, piper alb, nucşoară, 500 g roşii mici.
Mod de preparare: Se frământă un aluat din făină, 150 g brânză de vaci, unt şi 1/2 linguriţă sare. Se adună sub formă de minge, se înveleşte în folie şi se lasă circa 30 de minute la rece. Se întinde apoi aluatul într-o foaie rotundă, cu care se îmbracă o formă de tartă (28 cm diametru), unsă cu grăsime şi tapetată cu făină (se ridică aluatul şi pe marginile formei cu circa 2 cm). Se înţeapă aluatul cu o furculiţă şi se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, circa 10 minute. Se amestecă restul de brânză de vaci cu crema de brânză şi gălbenuşurile. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Se bat albuşurile spumă tare şi se încorporează în compoziţia de brânză, care se întinde peste aluatul copt. Se spală roşiile, se taie în jumătăţi, se curăţă de seminţe şi se pun peste umplutura de brânză, apăsând uşor. Se mai dă vasul la cuptor pentru 30 de minute.
|