Tartă cu roşii şi cimbru
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: redusă
Ingrediente: 5 ouă, 200 g făină, 100 ml ulei, 50 g măsline negre sau verzi feliate, 300 g caşcaval, 200 g brînză dulce, doi ardei graşi, 200 g boabe de porumb din conservă, 250 g roşii cherry, sare, piper, un pliculeţ cu praf de copt, cimbru.
Mod de preparare: Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se spală şi se taie în felii subţiri. Roşiile cherry se spală, se taie în jumătăţi şi se pun lîngă ardei.
Într-un vas mai mare se pun ouăle, o linguriţă de sare şi un sfert de linguriţă de piper.
Se mixează pînă cînd ouăle îşi dublează volumul, se adaugă uleiul, brânza de vaci, caşcavalul dat pe răzătoarea cu ochiuri mari şi făina amestecată cu praful de copt.
Se mixează, se adaugă măslinele, porumbul şi feliile de ardei. Se presară cimbrul tocat mărunt, se amestecă şi se toarnă compoziţia într-o tavă rotundă unsă cu ulei şi presărată cu făină.
Se aşază deasupra feliile de roşii, se introduce în cuptor şi se ţine circa 30-45 de minute la foc mediu.
Cînd este gata se scoate din cuptor, se lasă să se răcească timp de zece minute în tavă, apoi se taie în bucăţi şi se serveşte.
|