Tartă cu struguri (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 200 g faina, 50 g fulgi de ovaz (mai carnosi), 2 linguri zahar, 1 zahar vanilat, 100 g unt, 3 galbenusuri, 1 lingura rom, 1 varf de cutit sare iodata.
Pentru umplutura: 750 g struguri (verzi), 4 albusuri, 1 lingura zahar, 4 linguri fulgi de ovaz, zahar pudra.
Mod de preparare: Se amesteca faina cu fulgii de ovaz, se face o gropita la mijloc, se pun toate celelalte ingrediente si se framanta. Aluatul astfel preparat se inveleste intr-o folie de plastic si se tine 30 de minute la rece. Apoi se intinde si se aseaza intr-o tava rotunda (diametrul 26 cm), lasand si o margine de 3 cm. Se inteapa cu furculita si se coace 15 minute in cuptorul incins la 200 grade C. Se pun deoparte cateva boabe de struguri pentru ornat, iar restul - taiati in doua si fara seminte - se presara peste aluat. Se bat albusurile spuma, se incorporeaza zaharul si fulgii de ovaz si se intind peste boabele de struguri (cu o parte din compozitie se pot face spirale cu aparatul de spritat). Se garniseste tarta cu boabe de struguri, se mai lasa 20 de minute la cuptor (la aceeasi temperatura) si cand e gata se presara cu zahar pudra.
|