Tartă cu urdă si lămâie verde
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g urdă, 5 lămîi verzi, 6 ouă, 300 g zahăr pudră, 1 pachet de aluat fraged, 1 baton de vanilie.
Mod de preparare: Lăsaţi urda să se scurgă bine (într-o strecurătoare). Spargeţi ouăle într-un castron şi adăugaţi 250 g de zahăr şi miezul de vanilie (ras cu cuţitul de pe batonul crestat pe lung).
Spălaţi lămîile, ştergeţi-le, tăiaţi felii două dintre ele şi puneţi-le deoparte. Radeţi coaja celorlalte trei deasupra castronului, apoi stoarceţi-le şi turnaţi în castron zeama. Adăugaţi urda scursă şi amestecaţi energic toate ingredientele.
Încingeţi cuptorul la 180 grade C. Aşezaţi aluatul într-o formă de tartă, turnaţi deasupra umplutura cu urdă, decoraţi tarta cu feliile de lămîie puse deoparte, pudraţi-o cu zahărul rămas şi daţi-o la cuptor circa o jumătate de oră.
Serviţi-o călduţă sau rece, ca desert ori lîngă ceai.
|