Tartă de fructe
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 2 oua, 250 g zahar, 150 g faina, 1/2 praf copt, 1 plic zahar vanilat, zeama de la o lamaie, coaja de lamaie, 100 ml apa, o budinca de vanilie, 250 ml lapte, fructe de sezon (capsuni, afine, zmeura, portocat, kiwi) aprox. 150 g, gelatina transparenta 10 g, 50 ml rom.
Mod de preparare: Albusurile se bat spuma tare, se adauga zaharul (150 g) si zeama de lamaie. Apoi se adauga si galbenusurile si se continua sa se bata. In spuma rezultata se adauga treptat apa si faina amestecata cu praful de copt si aromele (coaja de lamaie rasa). Se toarna in forma tapetata si se coace la 200 grade timp de 35-40 min. In timpul coacerii sa prepara crema din lapte si praf de budinca de vanilie. (Se urmeaza modul de preparare indicat pe plic.) Fructele se pregatesc, se sorteaza. Dupa coacerea tartei si usoara racire se va insiropa cu 3 linguri de apa amestecata cu o lingura de rom si o lingura de zahar. Crema de budinca sa toarna peste tarta, se niveleaza si se orneaza cu fructele de sezon. Deasupra se glazureaza ca gelatina fierbinte, dizolvata in solutie de zahar.
|