Tartă dulce cu brânză de vacă şi mentă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 2 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru aluat: 250 g faina, 125 g unt, 90 g zahar, 1 ou, 2-3 linguri lapte (sau apa), sare, coaja rasa de lamaie.
Pentru umplutura: 400 g branza de vaci, 4 oua, 4 linguri cu varf de zahar pudra, 200 g stafide, 1 legatura menta proaspata.
Mod de preparare: Untul taiat bucatele se amesteca cu faina - cu ajutorul unei furculite -, apoi se adauga restul ingredientelor si se face un aluat destul de tare pentru a putea fi intins. Se lasa o ora la rece sa se odihneasca, se imbraca cu el o tava pentru tarta, se inteapa pe fund cu furculita si se coace circa 10 minute. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se sparg ouale si se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca bine galbenusurile cu zaharul pudra si se adauga branza de vaci, stafidele si menta taiata marunt. Se bat albusurile spuma, se incorporeaza usor in compozitie, aceasta se toarna peste aluatul de tarta si se baga la cuptor. Se lasa circa 30 de minute, pana ce creste si se rumeneste frumos.
Se scoate din forma si se serveste rece.
|