http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Prăjituri"

Tartă normandă cu mere
Reţetă tradiţională din Franţa
Reţetă lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 30 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: 150 g aluat fraged, 1 kg de mere, 50 g unt, 100 g zahar pudra, un praf de scortisoara, 50 g zahar tos, 50 g jeleu de mere sau de caise.

Mod de preparare: Luati o forma de tarta rotunda, cu un diametru de 20 cm, intindeti aluatul in ea, lasand o margine de 3-5 milimetri ridicata de pe fundul vasului. Lasati aluatul sa se odihneasca pe aragaz doua ore.
Curatati merele, puneti deoparte 500 g.
Restul, taiati-le bucati si preparati un mic compot din doua linguri de supa cu apa, zaharul pudra si praful de scortisoara. Lasati-l sa se raceasca.
Taiati cele 500 g de mere ramase in feliute subtiri, cam de 2-3 mm. Turnati compotul peste aluatul din forma, repartizati deasupra lamelele de mar crud, in forma concentrica, cat se poate de regulat (ca paletele evantaiului). Topiti untul, stropiti compozitia si presarati deasupra jumatate din zaharul tos.
Incalziti cuptorul si coaceti tarta circa o ora.
Cu 5 minute inainte ca prajitura sa fie gata, presarati deasupra si restul de zahar tos.