Tarte colorate
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 400 g făină, praf de copt, 3 ouă, 100 g zahăr, 100 ml lapte, 150 ml ulei, sare, zahăr vanilinat, 100 g ciocolată neagră, coaja rasă de la o portocală, 50 g fructe confiate, 50 g miezuri de nucă, esenţă de migdale, 100 g fulgi de cereale expandaţi, unt.
Mod de preparare: Ouăle se pun într-un vas împreună cu zahărul tos, o jumătate de linguriţă de sare şi două pliculeţe cu zahăr vanilinat. Se mixează pînă cînd compoziţia şi-a dublat volumul, se adaugă laptele dulce şi uleiul.
Se presară coaja de portocală, o linguriţă de praf de copt şi o linguriţă de esenţă de migdale. Se adaugă făina şi se mixează totul. Se presară miezurile de nucă tăiate mărunt, fructele confiate şi 50 g fulgi expandaţi.
Se unge o tavă de brioşe cu unt, se toarnă compoziţia, se presară deasupra fulgi expandaţi, se introduce tava în cuptor şi se lasă la copt timp de 25-30 de minute la foc mediu spre iute.
Se scoate tava din cuptor, se lasă să se răcească timp de zece minute, apoi se scot brioşele cu un cuţit.
Se servesc imediat sau se pot lăsa la răcit şi se decorează cu ciocolată negră topită.
Aluatul se poate turna şi în forme de hîrtie unse cu ulei sau unt, ca să nu se lipească.
|