Tartelete cu pere şi nucă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru aluat: 200 g faina + inca 50 g, 100 g unt moale, 40 g zahar, 1 galbenus, coaja rasa de la 1/2 lamaie, sare.
Pentru umplutura: 3 pere, 200 g samburi de nuca, 3 linguri miere, 1 plic zahar vanilat, 1 lingura rom.
Mod de preparare: Aluatul: Amestecati faina cu zaharul, sarea (1 varf de cutit) si coaja de lamaie si incorporati repede untul. Adaugati galbenusul si 2-3 linguri de apa si framantati aluatul (repede) pana ce devine neted si se desprinde de pe degete. Faceti o bila, inveliti-o intr-o folie de plastic si lasati-o sa stea o ora la frigider.
Intre timp, curatati perele si taiati-le lamele de aceeasi grosime, dupa ce ati inlaturat partea lemnoasa si semintele.
Puneti-le pe foc intr-o cratita, impreuna cu 2 linguri de miere, zaharul vanilat si 50 ml de apa si lasati-le sa fiarba incet circa 15 minute, pana ce s-a evaporat lichidul. Zdrobiti perele cu furculita, incorporati romul si lasati-le sa se raceasca.
Incingeti cuptorul la 180 grade C.
Intindeti aluatul pe planseta infainata si imbracati cu el 4 forme mici de tarta (diametrul: 8 cm). Intepati aluatul cu o furculita, ungeti-l cu mierea ramasa si dati tartele 10 minute la cuptor.
Umpleti tartele cu pere, garnisiti-le cu samburi de nuca, dati-le din nou la cuptor si lasati-le sa se coaca inca 15 minute.
Serviti-le caldute, eventual cu putina frisca lichida sau batuta.
|