Tartine cu conopidă, costiţă şi caşcaval
Timp de preparare: 20 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 500 g conopida desfacuta in buchete mici, 4 felii costita afumata, 150 g cascaval, razuit, 1/4 lingurita piper de Cayenne, 2 oua, usor batute, 100 ml smantana nefermentata, 4 felii groase de paine taraneasca, salata de rosii pentru servit.
Mod de preparare: Preincalzeste grill-ul cuptorului. In apa in care ai adaugat 1 lingurita de sare, fierbe conopida timp de 5-6 minute si apoi scurge bine.
Intre timp, da feliile de costita la grill cca 4-5 minute, pana cand devin crocante si se rumenesc. Intr-un bol, combina cascavalul, piperul, ouale si smantana si potriveste de sare, daca e nevoie.
Asaza feliile de paine pe o tava de copt si aranjeaza deasupra buchete de conopida. Toarna peste ele sos de cascaval cu smantana si da la grill timp de 6-8 minute, pana cand se rumenesc. Pune deasupra felii de costita si serveste cu salata de rosii.
|