http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Sandviciuri"

Tartine cu pate de ficat

Timp de preparare: 10 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: Franzelă, pate de ficat, măsline, gogoşari, maioneză, smîntînă groasă, roşii mici.

Mod de preparare: Feliile de franzelă se ung cu pateul de ficat şi se decorează cu măsline tăiate în formă de stea şi cu raze subţiri din gogoşari. La pateu, se poate adăuga maioneză în părţi egale şi, facultativ, se pune şi o lingură cu smîntînă groasă. Se aplică pasta pe feliile de franzelă şi se decorează la fel. Cu această compoziţie, se pot umple roşii mici. Se taie cîte un capac fiecărei roşii în partea codiţei şi se scoate mijlocul cu linguriţa. Pasta de ficat cu maioneză se pune în cornet impermeabil cu şpriţ crestat la capăt, ca cel pentru ornat cu frişcă. Se introduce şpriţul în roşie şi, printr-o singură apăsare, aceasta se umple. Deasupra se termină cu o rozetă foarte decorativă. Se servesc ca aperitiv.