Ţelină cu ciuperci şi măsline
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 35 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg ţelină tăiată cuburi, 1 ceapă tăiată mărunt, 200 g măsline fără sîmburi, 200 g ciuperci tăiate felii, 1 lingură făină, 1 ceaşcă de vin, 150 ml suc de roşii, 1/2 lămîie, 1 linguriţă zahăr, 1 foaie de dafin, sare, piper.
Mod de preparare: Ţelina se prăjeşte în puţin ulei, se adaugă ceapa, măslinele, ciupercile şi se înăbuşă timp de 8-10 minute. Se adaugă făina dizolvată în apă, sucul de roşii, zahărul şi condimentele. Se fierbe aproximativ 20 min. la foc mic, apoi se adaugă vinul, după care se mai dă un clocot. Se serveşte rece sau cald cu lămâie.
|