http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne tocată"

Ţelină umplută cu carne (II)

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 10 ţeline potrivite, 350 g carne, 4 cepe, 3 linguri verdeaţă tocată, 2 linguri orez, bulion sau pastă de roşii, 2 linguri ulei, 1 lingură făină, puţin lapte, 1 păhărel smântână, sare, piper.

Mod de preparare: Ţelinele se curăţă de coajă, se spală şi se scobesc cu o linguriţă. Ceapa se toacă şi se înăbuşă în ulei; se adaugă carnea tăiată în bucăţele şi se înăbuşă sub capac. Se lasă să se răcească puţin, apoi se trec prin maşina de tocat. Se adaugă orezul spălat, verdeaţa fin tocată şi puţin bulion sau pastă de roşii, sare şi piper după gust şi se amestecă bine. Cu umplutura obţinută se umplu ţelinele, care se aşază într-o cratiţă. Se toarnă peste ele apă caldă şi se pun pe foc, să dea câteva clocote, apoi se adaugă bulion sau pastă de roşii. Se introduc în cuptorul încins şi se lasă să fiarbă până se înmoaie ţelina şi tocătura. Separat, se desface făina cu lapte rece, se toarnă în sos şi se mai lasă să fiarbă la foc mic.
Se servesc fierbinţi, cu smîntînă.