http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Aperitive cu carne"

Terină de ficat de pui şi ardei iute

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: redusă

Ingrediente: 350 g ficat de pui, 170 g slănină, 1 lingură coniac, 1 ou, 100 ml smîntînă, 2 frunze de dafin, 5 g gelatină, 250 ml apă, 1 ardei iute mic, sare, piper, salată verde.

Mod de preparare: Gelatina se înmoaie în 250 ml apă. Se pune pe foc şi se lasă pînă cînd s-a dizolvat, dar fără să fiarbă apa.
Ficatul şi slănina fără şorici se fierb în apă cu sare şi frunzele de dafin, se scurg de apă şi se dau prin maşina de tocat. Se repetă operaţia de trei-patru ori, pînă cînd totul devine ca o pastă.
Se pune totul într-un vas, se adaugă smîntîna, sarea, piperul, oul şi coniacul.
Se toarnă compoziţia intr-o formă de terină, se introduce in cuptor şi se fierbe la bain-marie timp de 45 de minute.
Dacă este nevoie, după 30 de minute se acoperă cu folie de aluminiu, ca să nu se ardă suprafaţa.
Se scoate forma din cuptor şi se lasă să se răcească terina. Se presară deasupra ardeiul iute tocat mărunt, se toarnă gelatina şi se introduce forma la rece, ca aceasta să se întărească.
Se serveşte a doua zi cu salată verde.