Terină de legume cu brânză de vacă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 6 ouă, 400 g dovlecei, 400 g morcovi, 400 ml supă de legume sau de pui (instant), 12 foi de gelatină albă, 125 g mazăre, 250 g brînză de vacă, 300 g iaurt, sare, piper alb, pătrunjel verde.
Mod de preparare: Ouăle se fierb 8-10 minute. Se răcesc sub jet de apă rece şi se curăţă de coajă. Dovleceii se taie la capete, se spală şi se taie cubuleţe. Morcovii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se repartizează supa în două cratiţe: într-una se fierb dovleceii şi mazărea curăţată, 7-10 minute, în cealaltă se fierb morcovii 10 minute. Se strecoară legumele şi se lasă să se răcească, iar zeama în care au fiert se păstrează. Între timp, se înmoaie gelatina în apă rece. Se scot foile de gelatină din apă, se storc şi se dizolvă în zeama fierbinte, păstrată de la legume. Se pun în zeama de legume brânză de vaci şi iaurtul, şi se bat cu telul. Se condimentează amestecul cu sare şi piper. Se taie ouăle cubuleţe şi se pun în crema de brânză, împreună cu dovleceii şi morcovii. Se toarnă compoziţia într-o formă de chec sau de cozonac, se acoperă cu folie de aluminiu şi se lasă să se închege în frigider. Înainte de a servi, se scufundă puţin forma în apă fierbinte, apoi se răstoarnă terina pe un platou.
Se ornează cu frunze de pătrunjel şi se serveşte cu salată verde şi cu jumătăţi de baghetă prăjite şi unse cu usturoi.
|