Terină din ficat de pui
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 350 g unt, 1 ceapă, 2 căţei de usturoi, 500 g ficăţei de pui, 1/4 linguriţă cimbru uscat, 100 ml smîntînă, 50 ml coniac, 200 g ciuperci pleurotus, o portocală, sare, piper.
Mod de preparare: Ciupercile se spală, se scurg de apă şi se taie fîşii subţiri. Se topeşte puţin unt într-o cratiţă, se adaugă ciupercile şi se prăjesc pînă cînd scade lichidul format.
Se pun într-o strecurătoare şi se lasă să se răcească. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Se topeşte restul de unt, se adaugă legumele tocate şi se călesc pînă cînd se înmoaie. Se adaugă ficăţeii de pui, se prăjesc zece minute şi se condimentează.
Se toarnă coniacul, sucul de la portocală, smîntîna, cimbrul şi se amestecă.
Se ia cratiţa de pe foc, se lasă la răcit timp de zece minute, apoi se trece totul prin maşina de tocat.
Se amestecă cu mixerul pînă cînd rezultă o pastă fină, se adaugă ciupercile şi se amestecă. Compoziţia se pune într-o tavă de chec tapetată cu folie de plastic şi se introduce la rece.
Terina se lasă la rece cel puţin o zi, ca să se închege şi să se îmbine aromele.
|