Ţipari cu vin
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg ţipari, 100 g unt, 100 g ceapă măruntă, 1/2 l vin alb, 2 căţei de usturoi, 20 g făină, 2 ouă fierte tari, sare, piper măcinat.
Mod de preparare: Se îndepărtează pielea de pe ţipari şi se taie în bucăţi mai mari.
Ceapa se căleşte în jumătate din unt, se adaugă bucăţile de peşte, sare, piper şi usturoi, se sting cu vin şi se lasă la fiert.
Din untul rămas şi din făină se prepară un rîntaş deschis la culoare, care se stinge cu zeama de peşte, ca să devină un sos de consistenţă medie.
Bucăţile de peşte fierte se introduc în sos.
Platoul se garniseşte pe margini cu ceapa călită şi cu ouăle tăiate rondele.
|