Tiramisu (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Ingrediente: 3 oua, 4 linguri zahar, 250 g brinza Mascarpone, 250 ml espresso, 60 ml Vermut alb, 200 g piscoturi, cacao.
Mod de preparare: Se amesteca cafeaua rece cu vermutul si se toarna intr-o tavita mica dar destul de larga ca sa incapa la inmuiat piscoturile. Se ia o tava din sticla cu capac si se aseaza jumatate din cantitatea de piscoturi inmuiate scurt in acest amestec de mai sus. Separati albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu cele 4 linguri de zahar pina se obtine o crema albicioasa si tare. Separat se bat albusurile spuma. In crema de la galbenusuri se pune brinza (asa lingura cu lingura) si se bate pina se omogenizeaza complet. Folositi mixerul. Apoi se adauga si albusurile spuma si bateti inca un pic pina s-au incorporat si ele. Si gata crema!Adaugati jumatate din crema in tava peste piscoturile inmuiata, apoi mai puneti si ultimul rind de piscoturi pe care la fel le inmuiati in cafea, si la sfirsit iar crema si pudrati totul cu cacao din belsug.
Se pune capacul de la tava si se baga la frigider pentru minim 2 ore.
|