Tocană mănăstirească de măsline
Reţetă de post (vegetariană)
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 250 g măsline, 100 ml ulei, 1 ţelină, 4 cepe, 500 g roşii, piper boabe, 1 foaie de dafin, 1 1/2 ceaşcă supă de legume (instant), 1/2 linguriţă făină, verdeaţă, sare.
Mod de preparare: Se desărează măslinele în apă fierbinte (dacă e cazul). Roşiile se dau în clocot. Se înăbuşă în ulei încins ceapa şi ţelina tăiate felii. Se trec apoi prin sită, împreună cu roşiile fierte. Se pun într-un vas cu ulei legumele date prin sită, se adaugă măslinele, boabe de piper după gust, foaia de dafin şi făina desfăcută în puţină apă. Se stinge totul cu supa de legume şi se fierbe acoperit pînă se îngroaşă sosul. Se presară cu verdeaţă tocată şi se serveşte caldă, cu mămăliguţă şi, eventual, mujdei de usturoi.
|