Tocăniţă călugărească
Reţetă lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 100 g ciuperci, 2 cepe, o cana cu ulei, 2 vinete, 3 ardei grasi, 3 rosii descojite, verdeata, smantana, boia de ardei iute, usturoi, sare si piper boabe.
Mod de preparare: Se coc vinetele si ardeii pe o tabla deasupra flacarii aragazului, se curata de coaja si se lasa sa se scurga. Se taie felii subtiri. Separat, se calesc in ulei cepele tocate marunt. Se adauga ciupercile, spalate si taiate felii. Se fierb o jumatate de ora, la foc slab. Se adauga rosiile, descojite si taiate felii subtiri peste ciuperci, se lasa cateva minute impreuna, apoi li se adauga vinetele si ardeii. Se toaca peste amestecul omogenizat cativa catei de usturoi, se adauga boia iute de ardei, dupa gust si se toarna deasupra o cana cu apa calda. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se lasa sa scada in cuptor.
Se serveste fierbinte, cu smantana si verdeata tocata deasupra si mamaliguta calda.
|