http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Tocăniţă de cârnăciori

Timp de preparare: 30 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 500 g carnati de bere, 1 kg rosii, 4 ardei grasi, 2 cepe, 4 catei de usturoi, 200 g masline verzi, ulei de floarea-soarelui, sare, piper, 5-6 frunze de salvie, patrunjel.

Mod de preparare: Rosiile se spala, se curata de pielita si se taie cuburi. Ardeii se spala, se taie pe jumatate, se curata de seminte, apoi se taie cubulete si se pun langa rosii. Ceapa curatata si spalata se taie rondele, usturoiul se curata si se pune langa ceapa pe o farfurie.
Carnatii se prajesc intr-o tigaie, in ulei incins, cate cinci minute pe fiecare parte. Se toarna ulei intr-o cratita, se pun ceapa, usturoiul si se calesc timp de cinci minute. Se adauga rosiile, sarea, piperul, ardeii si cateva frunze de salvie taiate fasii.
Cand sosul a scazut un pic, se pun carnatii si maslinele. Se lasa sa fiarba un pic, se indeparteaza cratita de pe foc si se adauga restul de frunze de salvie spalate si taiate.
Salvia se poate inlocui cu patrunjel.