http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Tocăniţă de carne cu măghiran

Timp de preparare: 1 h 55 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg carne de vită, 300 g slănină afumată, 3 cepe, 250 g smântână, 200 ml vin alb, 100 ml ulei, măghiran, piper, usturoi, sare.

Mod de preparare: Speli carnea, o tai bucăţi şi o condimentezi cu sare, piper şi măghiran după gust. Cureţi ceapa, o tai mărunt, o căleşti în ulei, adaugi carnea, torni vinul şi laşi la fiert la foc mic. Când carnea a fiert pe jumătate, adaugi slănina afumată tăiată bucăţele şi usturoiul pisat. Laşi mâncarea să fiarbă pe foc mic, adaugi smântâna, mai laşi sosul să scadă puţin şi dai tocăniţa deoparte.
O ploaie fină de pătrunjel îi sporeşte savoarea.