http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu carne"

Tocăniţă de cartofi cu cârnăciori

Timp de preparare: 40 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 kg cartofi, 500 g cârnăciori, o legătură de ceapă verde sau 2 cepe uscate, un ardei, o linguriţă de boia, 2 linguri de făină, pătrunjel verde tocat.

Mod de preparare: Ceapa se curăţă, se spală şi se taie: cea uscată - mărunt, cea verde - ineluşe. Se pune în cratiţă, cu cârnaţii tăiaţi felii. Adăugăm boiaua şi ardeii tăiaţi cubuleţe. Se pun 2 ceşti de apă peste acestea şi se pun la foc. Cartofii se curăţă, se spală bine şi se taie în sferturi. Când începe să clocotească conţinutul cratiţei, adăugăm apă cât să acopere cartofii. Se lasă la fiert 15-20 de minute de când au început să clocotească. În acest timp cele 2 linguri de făină se desfac cu puţină apă şi se adaugă conţinutului cratiţei. Se mai lasă să dea un clocot, se stinge focul şi se serveşte cu pătrunjel verde tocat.
Cine doreşte poate adăuga o lingură de smântână.