Tocăniţă de oaie cu cartofi
Timp de preparare: 1 h 15 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 kg carne de oaie, 4 ardei graşi, 1 kg cartofi, 1 ceapă mare, 3-4 frunze de ţelină, sare, piper, rozmarin după gust, 3-4 roşii.
Mod de preparare: Carnea se spală bine şi se taie cuburi. Se pune într-o cratiţă (de preferat de tuci), se sărează, pipărează şi se adaugă ceapa tăiată mărunt, ardeii tăiaţi cubuleţe, frunzele de ţelină tocate mărunt, rozmarinul şi roşiile felii. Se toarnă o ceaşcă cu apă în cratiţă, se pune capac şi se lasă la fiert până ce carnea este aproape gata. Între timp curăţăm cartofii de coajă şi-i tăiem în patru. Îi adăugăm la tocăniţă şi mai lăsăm să fiarbă încă 10-15 minute.
Se serveşte cu smântână, pătrunjel verde tocat, salată de varză acră şi mămăliguţă.
|