http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Mâncăruri cu legume şi zarzavaturi"

Tocăniţă mexicană cu chili
Reţetă tradiţională din Mexic
Reţetă de post (vegetariană)

Timp de preparare: 50 min.

Complexitate: redusă

Ingrediente: 1 ceapă tocată fin, 2 morcovi mici tocaţi mărunt, 250 g ţelină tăiată mărunt, 3 căţei de usturoi pisaţi, 2 linguri praf de chili, 2 linguriţe chimion, 2-3 roşii, 1 dovlecel mic, 1 cană zeamă de legume, 500 g fasole boabe roşie din conservă, 1/2 ceaşcă boabe de porumb din conservă, sare, piper, 1 căniţă orez (opţional).

Mod de preparare: Se încing 2 linguri ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa, morcovii, ţelina, usturoiul, praful de chili şi chimionul şi se călesc la foc potrivit circa 4 min., amestecând din când în când, până când ceapa devine translucidă (atenţie, să nu se ardă).

Se adaugă apoi roşiile, curăţate de pieliţe şi de seminţe şi tăiate cubuleţe, şi se zdrobesc cu lingura de pereţii cratiţei. Se pune şi dovlecelul tăiat rondele, se toarnă zeama de legume, se acoperă şi se lasă să fiarbă la foc mic 20 min., amestecând din când în când.

Se adaugă fasolea, porumbul, sare şi piper după gust şi se mai fierb toate sub capac încă 20 min.

Tocăniţa se serveşte, după preferinţă, cu garnitură de orez fiert.