Tochitură din carne de miel
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: Măruntaiele mielului: inima, ficatul, rinichii, limba, 300 g inimi şi pipote de pui, 1 kg ceapă uscată, 500 g ciuperci, ulei, sare, piper negru măcinat, cimbru.
Mod de preparare: Se curăţă ceapa, se spală bine, apoi se taie peştişori. Se pun măruntaiele la fiert în apă rece cu sare. Cînd sînt gata, le lăsaţi să se răcorească, apoi le tăiaţi felii. Se pune ceapa la înăbuşit în puţină apă şi ulei. Cînd s-a înmuiat, se adaugă măruntaiele tocate. Le lăsaţi să fiarbă împreună pînă sfîrîie ceapa.
Între timp, se curăţă ciupercile şi se taie în bucăţi mai măricele, apoi se pun şi ele peste ceapă şi măruntaie. Se adaugă şi puţină zeamă în care au fiert măruntaiele şi se lasă la foc mic 20 minute. În fine, se adaugă piper şi cimbru, se stinge focul, se pune capacul şi se lasă 5 minute.
Se serveşte cu mămăliguţă fierbinte şi pătrunjel verde tocat pe deasupra.
Dacă doriţi, puteţi adăuga şi suc de roşii sau bulion, chiar şi ardei gras tocat cubuleţe.
|