Tom Kha Gai (Supă de pui cu lapte de cocos)
Reţetă tradiţională din Thailanda
Reţetă semi-vegetariană
Timp de preparare: 25 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 1 piept pui, cu oase taiat bucatele, 1/2 ceapa mica feliata, 5 cm ghimbir taiat feliute, 2 tulpini praz (curatat de frunze, doar partea din varf), 3 catei usturoi, zeama de la 1 lamaie, 4 ardei iuti proaspeti (se potriveste iuteala inlaturand o parte din seminte), 1 lingura sos de peste, 1 lingura sos de soia, 400 ml lapte de cocos (1 cutie), sare dupa gust, frunze de coriandru (sau patrunjel) pentru ornat.
Mod de preparare: Se fierb, intr-o oala, prazul, usturoiul, zeama de lamaie si 1 cana cu apa timp de 3 minute, ca sa dezvolte aromele.
Se adauga bucatile de pui in lichidul fierbinte si se fierb 8-10 minute.
Se adauga laptele de cocos. Se da in clocot si se fierbe 3 minute.
Se adauga sosul de peste, sosul de soia, feliutele de ceapa, ardeii iuti; se da in clocot si se fierbe un minut.
Se serveste cu orez jasmine, asezonat cu sare, sos de peste si ornat cu frunze tocate de coriandru.
|