Tort Aroma
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h
Complexitate: medie
Ingrediente: 200 g miere, 200 g pesmet de piine neagra, 150 g migdale, 7 oua, 1/2 lingurita scortisoara pisata, 3 cuisoare pisate, 1/2 nucsoara pisata, 1/4 lingurita anison pisat, coaja rasa de la o lamiie.
Crema: 250 g unt, 200 g zahar pudra, 1 galbenus, 1/4 esenta de cafea rece foarte concentrata.
Mod de preparare: Se bate spuma mierea cu galbenusurile adaugind treptat migdalele pisate foarte fin sau date prin masina de nuci, scortisoara, coaja de lamiie, cuisoarele, nucsoara si anasonul. Se amesteca usor cu albusurile batute spuma, iar apoi se adauga, putin cite putin(in ploaie) pesmetul. Se pune compozitia in forma de tort unsa si presarata cu faina si se da la cuptor; la inceput (pina se ridica) la foc potrivit, apoi la foc mic, cca 1 ora. Se scoate din forma, iar dupa ce s-a racit se taie in doua (pe lat), se umple si se garniseste cu urmatoarea crema: se freaca spuma untul si zaharul cu un galbenus, adaugind cite putina cafea concentrata, strecurata si racita.
|