Tort Maricel
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 6 oua, 6 linguri zahar (120 g), 6 linguri faina (150 g).
Siropul: 300 g zahar, 1 1/2 pahar apa, 1 baton vanilie, 1 lingura zeama de lamiie, 100 g rom.
Crema: 6 galbenusuri, 6 linguri zahar, 1 pahar lapte, 1 baton vanilie, 100 g rom, 300 g unt, 150 g fructe zaharate.
Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul. Se adauga faina. Se coace la foc potrivit. Rece, se taie in trei parti egale si se insiropeaza cu un sirop preparat astfel: se fierbe zaharul cu apa 10 minute si cind este gata se adauga vanilia, zeama de lamiie si romul. Intre foi se pune urmatoarea crema: se amesteca in baia de apa pina se ingroasa, galbenusurile, zaharul, laptele, vanilia. Se da la rece si se amesteca apoi cu untul frecat spuma, romul si fructele zaharate.
|