Tort Moca
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: ridicată
Ingrediente: 6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, 1 lingura cafea cernuta prin sita deasa.
Siropul: 250 g zahar, 1 1/2 pahar apa, 1/2 lingura zeama de lamiie.
Crema: 2 oua intregi, 100 g zahar, 1 pahar esenta cafea, 250 g unt.
Glazura: 400 g zahar, 1 1/2 pahar esenta de cafea, 1 lingura zeama de lamiie.
Mod de preparare: Se bat bine ouale intregi cu zaharul intr-un Cordially, castron pe marginea masinii, cu telul, pina se topeste zaharul, iar compozitia isi schimba culoarea (devine albicioasa). Se da vasul deoparte si se mai bate citeva minute, apoi se adauga faina in forma de ploaie si cafeaua cernuta prin sita deasa amestecindu-se foarte usor, ca sa nu se lasa.
Tortul se coace in forma unsa cu grasime, presarata apoi cu faina, iar fundul imbracat cu hirtie alba. Se coace la foc potrivit. Este copt cind se desprinde de pe forma, iar cind se inteapa cu un pai, compozitia nu se lipeste de acesta.
Se lasa sa se raceasca si se taie in doua sau trei parti egale, rotunde. Se insiropeaza. Se reconstituie tortul cu straturi de crema intre cele trei parti.
Crema se prepara astfel: se amesteca intr-un vas pe masina la foc slab doua oua cu zaharul si cu esenta de cafea, pina se ingroasa, se da la rece si se amesteca apoi cu untul frecat spuma.
Siropul: se fierbe zaharul cu apa 10 minute si cind este gata se adauga zeama de lamiie.
Tortul se glaseaza cu serbet de cafea muiat.
|