Tort Moca garnisit cu migdale
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: 8 oua, 250 g zahar pudra, 250 g nuci sau migdale pisate, 2 linguri pesmet fin (alb).
Crema: 250 g unt, 250 g zahar pudra, 5 galbenusuri, ½ baton vanilie, 1 cescuta esenta de cafea, 100 g migdale curatate
Mod de preparare: Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul, se adauga nucile sau migdalele, pesmetul, si la urma, spuma de albusuri. Se pune compozitia in forma de tort, se coace si, dupa ce s-a racit, se taie in doua. Se umple si se glaseaza cu urmatoarea crema. Se freaca zaharul cu untul, apoi se adauga, unul cite unul, galbenusurile si vanilia bine pisata, pina obtinem o crema. Se toarna cite putin din esenta de cafea si se amesteca bine. Dupa ce tortul a fost umplut si imbracat cu crema, se garniseste cu migdale taiate.
|