http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort cu afine si iaurt
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: Blat: 150 g piscoturi tari, 125 g unt topit.
Crema: 600 g afine, 9 foi gelatina, 400 g brinza de vaca, 500 g iaurt, 125 g zahar, 200 ml frisca, 2 albusuri.

Mod de preparare: Piscoturile se macina si se amesteca cu untul topit si racorit. Se pun in forma de tort peste celofan si se pun la frigider 2-3 ore. Afinele se spala bine si se fac piure. Gelatina se pune la muiat si se amesteca apoi cu brinza de vaci, iaurtul si zaharul. Se pune jumatate din piureul de afine. Se pune crema o ora la rece. Frisca se bate cu albusele si se amesteca cu crema. Peste blat se pune crema si apoi se inteapa si se toarna restul piureului de afine. Se lasa peste noapte la frigider.