Tort cu alune (I)
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 50 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 80 g alune prajite si pisate, 80 g migdale sau nuci prajite si pisate, 5 albusuri, 210 g zahar pudra, unt.
Crema: 200 g unt, 140 g zahar pudra, 160 g alune prajite, 2 batoane ciocolata rasa sau 2 linguri de cacao, 2 linguri smintina.
Mod de preparare: Albusurile batute spuma se amesteca cu zaharul, alunele si migdalele(sau nucile). Compozitia se imparte in doua si se coc doua blaturi in forma de tort capitonata cu hirtie unsa cu unt. Cind blaturile sint reci se ung cu urmatoarea crema. Se freaca untul cu zaharul pudra, alunele prajite si pisate fin, ciocolata rasa si smintina. Se ung blaturile cu crema, se asaza unul peste altul, se garniseste cu aceeasi crema, cu citeva alune intregi si cu citeva migdale sau nuci taiate.
|