Tort cu blat de cacao şi cremă de brânză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 55 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Pentru blat: 100 ml lapte, 200 g zahar, 50 g cacao, 250 g unt, 200 g faina, 3 oua, 1/2 lingurita praf de copt, 1 plic zahar vanilat.
Pentru crema: 500 g branza de vaci, 250 g ciocolata alba, 2 linguri zahar pudra, 100 g dulceata de visine, 2 linguri coniac sau lichior.
Pentru ornat: 300 ml frisca, 100 g ciocolata amaruie.
Mod de preparare: Topesti untul, adaugi laptele si zaharul amestecat cu cacaua si dai compozitia in cateva clocote, cat sa se ingroase. O lasi sa se raceasca, apoi adaugi faina amestecata cu praful de copt, galbenusurile si la urma, albusurile batute spuma. Torni compozitia intr-o forma de tort, unsa cu unt si tapetata cu faina si o coci la foc potrivit 35 de minute.
Amesteci branza de vaci cu zaharul, dulceata si coniacul. Separat topesti ciocolata pe baie de aburi cu 1 lingura de apa, o lasi sa se raceasca putin, apoi o adaugi in compozitia de branza si o omogenizezi.
Tai blatul in trei parti, intinzi intre ele toata crema, apoi imbraci tortul cu frisca batuta si-l decorezi cu ciocolata rasa si visine din dulceata. Il dai pentru o ora la rece, apoi il poti taia.
|