Tort cu căpşuni şi brânză de vacă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 50 g unt, 100 g biscuiţi, 75 g migdale măcinate, 2 ouă, 150 g zahăr, 1 plic zahăr vanilat, 600 g brînză de vacă, 200 g smîntînă acrişoară, zeama de la o lămîie, 750 g căpşuni.
Mod de preparare: Se topeşte untul şi se amestecă cu migdalele şi biscuiţii sfărîmaţi. Se tapetează o formă rotundă (cu diametrul de 24 cm şi pereţi detaşabili) cu hîrtie pentru copt, se întinde pe fund un strat de biscuiţi + migdale + unt, se apasă bine şi se pune la rece.
Se încinge cuptorul la 150 grade C. Se freacă ouăle cu zahărul şi cu zahărul vanilat pînă ce devin spumoase şi se încorporează brînza, smîntîna şi zeama de lămîie. Se întinde crema astfel preparată peste blatul din formă, se coace circa o oră, pînă ce se rumeneşte uşor şi se lasă să se răcească.
Se curăţă căpşunile, se taie în două şi se aşează peste cremă. Peste căpşuni se toarnă gelatina roşie (se găseşte în comerţ) amestecată cu puţină zeamă de căpşuni şi se lasă să se întărească. Se poate orna cu frişcă.
|