Tort cu gelatină
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Ingrediente: 3 oua, 250 g zahar, 1 conserva mare compot de ananas, 40 g gelatina alimentara, 100 g stafide, 500 ml frisca, fructe.
Mod de preparare: In sucul de la compot se pun 40 gr. de gelatina intr-o cratita si se lasa 1/2de ora
Intre timp, se amesteca cele 3 galbenusuri cu 150 grame de zahar si dupa ce se omogenizeaza bine, se amesteca si sucul de la compot cu gelatina si se pune pe foc, unde se lasa sa dea un clocot(atit cit sa se topeasca zaharul). Se da deoparte de pe flacara si se pun stafidele in aceasta compozitie calda.
Cele 3 albusuri se bat cu 100 gr de zahar si peste acestea se adauga compozitia cu galbenuselurile si gelatina care intre timp s-a mai racit putin (trebuie sa fie calduta) si se amesteca usor.
Intr-un alt castron, se bate frisca si peste ea se toarna compozitia cu galbenuselurile si albusurile.
Intr-o cratita de 3 litri, tapetata cu folie care sa treaca peste marginile cratitei, se asaza fructele de ananas de la compot (taiate marunt) peste care se toarna compozitia, se punem un capac peste cratita si se punem in frigider pina a douaa zi(nu in congelator)
A doua a zi se rastoarna tortul pe un platou si se orneaza cu frisca sau cu felii de fructe(kiwi,portocala,ananas etc).
Se serveste sub forma de felii de tort.
|