http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort cu mere şi dulceaţă
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Ingrediente: 1 kg de mere ionathan, o lingura de fructe din dulceata, 100 g de unt sau margarina, 4 oua, un pachetel cu zahar vanilat, o lingura rasa cu faina, 250 g de zahar.

Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca apoi cu 150 g de zahar tos pina se obtine o crema. Separat, se curata merele de casuta de simburi cu un cutit special, lasind nestrapunsa partea de jos. Nu se curata merele de coaja. In golul obtinut, se pune in fiecare mar fragmente mici din fructele din dulceata. Restul de zahar se topeste intr-o craticioara ai carei pereti se imbraca apoi cu zaharul ars. Se pun fructele peste zaharul ars, pe care s-a asternut un strat de unt netopit. Se bate spuma albusurile, se incorporeaza in acestea faina si se toarna amestecul peste mere. Se da la cuptor pe baie de aburi pentru 30 de minute.