Tort cu migdale şi mascarpone
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Blat: 90 g unt, 6 oua, 175 g zahar, 150 g faina, 100 g migdale macinate, praf de copt.
Crema: 5 g gelatina, 60 g migdale dulci, fin macinate, 60 g migdale amare macinate, 60 g zahar pudra, 50 ml lichior de migdale, 200 g mascarpone, 200 ml frisca.
Mod de preparare: Se separa ouale. Galbenusurile se bat cu zahar, se adauga faina, migdalele macinate, untul topit. Se bat albusurile spuma tare si se omogenizeaza inauntru. Se pune in forma de tort si se coace 40 min. Se rastoarna si se lasa sa se raceasca. Se moaie gelatina in apa rece. Se amesteca migdalele cu zaharul pudra,lichior, coaja de lamiie si crema mascarpone. Se dizolva gelatina si se incorporeaza in crema. Blatul se taie pe 3 niveluri si se umple cu crema. Se bate frisca si se acopera tortul. Se decoreaza cu migdale.
|