Tort cu portocale si nuci
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 20 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: Blat: 4 oua, 150 g zahar, un zahar vanilat, 130 g faina, un praf de copt, 60 g nuci tocate.
Crema: 120 g zahar, 3 linguri apa, 200 ml vin alb, 6 foi gelatina, 750 ml frisca.
Mod de preparare: Se bat albusele spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga galbenusele, nucile tocate mai mare si faina amestecata cu praful de copt. Se amesteca usor si se pune compozitia in tava tapetata cu faina. Se coace la foc potrivit. Se lasa sa se racesca si se taie in 2. Zaharul, apa si vinul se pun la fiert. Se lasa 15 min sa se ingroase putin apoi se iau de pe foc si se lasa la racit. Se incorporeaza gelatina. Se lasa sa se inchege. Se bate frisca si se amesteca cite putin cu siropul. Se stropeste blatul si se pune jumatate din crema. Se pune al doilea blat si restul cremei. Se decoreaza cu portocale si nuci.
|