Tort cu struguri
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 45 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 4 ouă, 120 g zahăr tos, 120 g făină, 400 ml frişcă, 400 ml lapte dulce, 1 plic cremă de vanilie instant, 1 borcan compot de struguri, 300 g struguri negri, zahăr vanilinat, praf de copt, sare, mentă proaspătă, unt.
Mod de preparare: Într-un bol, se mixează ouăle cu zahărul tos, două pliculeţe cu zahăr vanilinat şi sarea, pînă cînd îşi dublează volumul.
Se adaugă o linguriţă de praf de copt amestecat cu făina, se mixează încă două minute şi se toarnă aluatul într-o tavă de tartă unsă cu unt şi presărată cu făină.
Se introduce în cuptor şi se coace 15-20 de minute. Se scoate din formă şi se lasă la răcit.
Crema se prepară conform instrucţiunilor de pe plic, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru zece minute.
Blatul se însiropează cu sucul de la compot, se pun crema şi boabele de struguri din compot, iar deasupra se pune frişca mixată.
Se decorează cu boabele de struguri curăţate de sîmburi şi se presară mentă tocată.
Se lasă să stea la rece cel puţin o oră, ca să se răcească bine crema.
|