Tort de argint
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 30 min.
Complexitate: redusă
Ingrediente: Blaturi: 1/2 kg faina, 250 g miere, 250 g zahar, 3 oua, 100 g nuci macinate, 1 lingurita bicarbonat.
Crema: 200 g unt, 2 galbenusuri, 150 g nuci, 150 g zahar, vanilie, 1/2 kg frisca.
Mod de preparare: Se framinta o coca, amestecind faina cu mierea, zaharul, ouale, nucile si bicarbonatul dizolvat in rom si se
lasa sa se odihneasca 2-7 zile. Se imparte coca in 8-10 parti egale. Se intind de marime egala si se coc la foc potrivit. Crema: se freaca untul cu zaharul, se adauga galbenusurile, nucile date prin masina, vanilia si frisca. Se suprapun foile unse gros cu aceasta crema, iar ultima foaie se pudreaza cu zahar. Aceasta crema poate fi de culoare mai inchisa sau mai deschisa daca se adauga 2-3 linguri de cacao.
|