http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort de cafea cu mure
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h

Complexitate: medie

Ingrediente: 2 linguri cafea ness, 1 lingură cacao, 4 ouă, 150 g zahăr, un praf de sare, 60 g făină, 60 g amidon alimentar, 1/2 linguriţă praf de copt, 600 g mure, 500 ml frişcă, 80 g zahăr pudră.

Mod de preparare: Cafeaua şi cacaua se amestecă cu 2 linguri de apă rece. Albuşurile se bat spumă tare împreună cu 4 linguri de apă rece. Jumătate din amestecul de cafea se combină cu zahărul, praful de sare, făina, amidonul alimentar şi praful de copt, după care se încorporează spuma de albuş. Se tapetează o formă de tort cu hârtie de copt unsă, se pune compoziţia, se nivelează şi se coace în cuptorul încălzit. După ce s-a copt, se scoate şi se lasă la răcit. Se taie blatul în două. Se bate spumă frişca cu zahărul pudră, cu o treime se unge o foaie de blat, iar deasupra se presară jumătate din cantitatea de mure. Se aşează peste ele a doua foaie de blat, care se unge cu restul de frişcă combinat cu cealaltă jumătate din amestecul de cafea. Se ornează cu murele rămase.