Tort de ciocolată Daniela
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Ingrediente: 100 g cacao, 400 g zahar, 5 linguri apa, 1/2 lingurita sare de lamiie (2-3 lingurite zeama de lamiie), 8 oua, 2 linguri faina, 200-300 g unt,
esenta de rom, coaja de portocala rasa, frisca sau crema englezeasca.
Mod de preparare: Cacaoa, zaharul si apa se pun pe foc intr-un vas si se amesteca pina cind devine o pasta groasa. Se adauga si sarea de lamiie (sau zeama de lamiie), se amesteca bine si apoi se lasa la racit. Cind s-a racit se pun pe rind galbenusurile de la cele 8 oua amestecind usor. Compozitia astfel obtinuta se separa in 1/4 si 3/4 (se poate face mai bine imparteala luind cu lingura si punind intr-un recipient o lingura, in altul 3 - ca sa se poata imparti bine).
|