http://www.eculinar.ro/

Subcategoria "Torturi"

Tort de grapefruit
Reţetă ovo-lacto-vegetariană

Timp de preparare: 1 h 20 min.

Complexitate: medie

Ingrediente: Blat: 150 g faina, 60 g unt, 40 g zahar, 1 ou, 20 ml lichior.
Crema: 10 g gelatina, 250 g smintina, 250 g brinza de vaci, 100 g zahar, zahar vanilat, 150 g frisca batuta, 2 buc. grapefruit, un plic glazura incolora.

Mod de preparare: Pentru aluat se amesteca foarte bine toate ingredientele cu ajutorul mixerului si se dau la rece 30 min. Se pune aluatul in tava unsa si pudrata cu faina si se coace la foc potrivit.
Pentru crema: se moaie gelatina. Smintina se amesteca cu brinza de vaci, zaharul si 2-3 plicuri zahar vanilat. Se incorporeaza gelatina si frisca batuta. Se pune peste blat.
Se decojesc fructele si se asaza felii una linga alta. Se pepara glazura conform instructiunilor de pe plic si se toarna desupra. Se da tortul 4 ore la rece. Se decoreaza cu frisca.