Tort de îngheţată cu cupolă de bezea
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 1 h 40 min.
Complexitate: ridicată
Ingrediente: Blat: 2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, un praf de copt.
Umplutura: o conserva cocteil de fructe, 2 linguri rom, 250 g inghetata.
Cupola de bezea: 100 g zahar, 2 albuse.
Mod de preparare: Pentru blat se bat ouale cu zaharul si un zahar vanilat, se adauga faina si praful de copt. Se unge cu unt o forma de tarta si se coace aluatul 25 min. Se lasa sa se racesca foarte bine. Se scurge compotul. 2 linguri de suc se amesteca cu romul si se insiropeza blatul. Se pun fructele si inghetata pe blat. Se da tortul 5 ore la congelator. Zaharul se bate foarte bine cu albusele, astfel incit spuma sa poata fi taiata cu cutitul. Se acopera tortul cu bezea in forma de cupola. Se da 15 min la congelator apoi 5 min la cuptor. Se serveste imediat.
|