Tort de kiwi cu brânză
Reţetă ovo-lacto-vegetariană
Timp de preparare: 40 min.
Complexitate: medie
Ingrediente: 100 g fursecuri cu unt, 100 g fursecuri cu cacao, 125 g unt, 50 g fulgi de cocos prajiti, 4 oua, 1/2 lingurita scortisoara, 1 varf de cutit nucsoara, 10 g gelatina, 200 g zahar, 1 plic de zahar vanilat, sucul si coaja rasa de la o lamaie, 600 g branza de vaci, 350 ml frisca, 2 fructe kiwi.
Mod de preparare: Se unge cu grasime o forma de tort. Se piseaza fursecurile. Untul se topeste intr-o tigaie, se adauga praful de fursecuri, fulgi de cocos, scortisoara si nucsoara. Compozitia se asaza in forma, se niveleaza si se asaza in frigider. Se inmoaie gelatina. Se separa ouale. Galbenusurile se bat in bain-marie impreuna cu zaharul tos, zaharul vanilat, suc si coaja de lamaie. Se dizolva inautru gelatina si se amesteca bine. Se amesteca branza de vaci pana ce devine cremoasa, apoi se inglobeaza in crema calda si se lasa sa se raceasaca. Se inglobeaza apoi, alternativ, albusul batut si 250 ml. frisca batuta. Se asaza crema peste blat si se da la rece 4 ore. Tortul se acopera cu gramajoare se frisca si cu felii de kiwi.
|